MENÜ

Creepypasta Oldal

Slenderman

 

A karaktert Victor Surge találta ki, mikor egy photoshop verseny alkalmából meghamisított képeket, melynek a központjában gyermekek állnak. A háttérben megfigyelhető egy irreálisan magas és karcsú alak, arctalan fejjel és fehér bőrrel. A képek híresek lettek és hamar valódi legendává vált a karcsú ember. A lény elsősorban gyerekekre vadászik. Testi bántalmazást kerüli, inkább megőrjíti az áldozatát. Néha messziről figyeli, néha egészen közel merészkedik az emberekhez.

Az interneten rengeteg teória található a lény mivoltáról. A legnépszerűbb talán a gyerekrablás teória, miszerint Slenderman-t csak kamerák és gyerekek láthatják. Ezt azzal bizonyítják, hogy sok gyermek rajzon látható egy magas, arctalan figura. Mások szerint Slenderman nem rendelkezik önálló akarattal, csak úgy tudja bántani az embert, ha az hallott a lényről. Ehhez a teóriához tartozik, hogy ha minél többet gondolunk a szörnyre, annál többet látjuk azt.

A szörny népszerűségét bizonyítja a Marble Hornets sorozat népszerűsége. A sorozat Slenderman észlelésekről szól, melyekben lencsevégre kapták slenderman-t. A sorozat 87 bejegyzésből áll, ezeknek időtartalma változó.

2012 Júniusában készült egy horrorjáték Slender: The eight pages címmel. Ez a játék is hozzájárult a karakter népszerűségéhez.

 

 

 

 

Asztali nézet